Dit is waarom BPM berekenen auto vooraf verstandig is

Het klinkt heel aanlokkelijk om een auto te importeren vanaf het buitenland, maar is het ook wel lonend? Een van de grootste vragen of het lonend is, is de financiële kosten van de auto en de staat van het voertuig. Want een voertuig in Nederland kopen is vrij eenvoudig. Je komt met de merkdealer of autohandelaar een prijs overeen, je tekent het contract en de auto kan geleverd worden waarna hij alleen nog overgeschreven hoeft te worden. Als je een auto gaat importeren komen er veel meer zaken bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan garantie in het buitenland, verzekeringen, transport, stallingskosten, keuring bij het RDW maar ook de BPM die nog betaalt moet worden. Daarom is de BPM berekenen auto vooraf een verstandige keuze, want misschien ben je juist wel duurder uit? 

Waarom is een auto importeren zo voordelig?

De kans is niet groot dat het gebeurt, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Over het algemeen is een auto importeren vanuit bijvoorbeeld Duitsland voordelig. Dit komt omdat de prijzen van de auto’s in Duitsland vele malen lager zijn dan in Nederland, maar ook omdat auto’s met Duits kenteken vaak met een lagere kilometrage weer worden verkocht als occasion. Hierdoor kan je voor een auto die je in Duitsland aanschaft minder geld hoeven te betalen dan exact dezelfde auto in Nederland. Maar let wel op alle kosten die er nog bij komen om de auto in te voeren. Vaak zal je goedkoper uit zijn, maar het is verstandig om wel goed onderzoek te doen. En dan met name de BPM berekenen auto vooraf is een gouden tip om te voorkomen dat het uiteindelijk een duurkoop word. 

Wat is Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen? 

Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen wordt afgekort tot “BPM” in de Nederlandse volksmond. Het is de belasting die moet worden betaald op elke auto die in Nederland wordt geregistreerd, waaronder dus ook de import auto’s uit het buitenland. De hoogte van de belasting is van vele factoren afhankelijk, zoals het type voertuig maar ook de CO2-uitstoot, of het voertuig diesel als brandstof verbruikt en de netto-cataloguswaarde. Door BPM berekenen auto vooraf kom je niet voor onnodige verrassingen te staan, want in sommige gevallen kan de BPM best hoog zijn. Wel is het mogelijk om voor occasions een korting te krijgen, waardoor het weer aantrekkelijker is om een auto te importeren. 

Waarom BPM berekenen auto vooraf? 

Zoals gezegd komt er nogal wat bij kijken als je een auto wilt importeren vanaf het buitenland. Er komen kosten bij die je vooraf wel kan schatten en die in verhouding niet zoveel zullen bedragen, maar de BPM is lastig in te schatten. Het is belangrijk om vooraf te kijken wat de exacte kosten voor de belasting zullen zijn om te weten of het lonend is om de auto te importeren. Als je de BPM berekenen auto niet vooraf doet, dan kan je verrast worden door de hoge belasting en ben je eigenlijk duurder uit als je de auto importeert dan dat je hem op de Nederlandse markt had gekocht. 

Wil je een auto importeren? Bekijk dan eens Duitse autosite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *